Hans Hogendoorn presenteert het boek TOURFLITS

Evert Kupers haalt herinneringen op met Hans Hoogendoorn

“De wolken hangen zwaar in de lucht, het is een kille dag. De transistorradio schalt vanaf de gazontafel de tuin in. Een jongetje luistert ernaar vanuit de kersenboom. Ondanks het matige weer beleeft hij een gevoel dat decennia later nog in zijn geheugen gegrift staat: het ultieme zomergevoel.”
De romantiek van Radio Tour de France, gevangen in boekvorm. In dit unieke wieler- en radioboek komen de legendarische verslaggevers Theo Koomen en Jacques Chapel opnieuw tot leven. Mart Smeets en Jeroen Wielaert beschrijven de eeuwige spanning tussen radio en televisie. Gio Lippens legt uit waarom het zo speciaal is om deel uit te maken van de karavaan die elk jaar in juli door Frankrijk trekt. Peter Winnen herbeleeft zijn heldendaad op Alpe d’Huez.
De meer dan dertig interviews en verhalen over Radio Tour de France lezen bij elkaar als een roman, op papier gezet door een schrijver die zijn liefde voor wielrennen en radio dankt aan dit programma. Naar een idee van Hans Hogendoorn, al veertig jaar de ‘stem’ van Radio Tour de France.
Evert en Nicole Kupers spraken met Hans over dit boek en maakten er een mooie uitzending van waarin de vele herkenbare jingles te beluisteren zijn.