Welkom bij de 57e Jumping Amsterdam (1958-2016)


De kans is groot dat u niet voor het eerst bij jumping Amsterdam (27 t/m 31 jan. 2016) aanwezig bent.
Eenmaal in de ban van jumping Amsterdam, blijven bezoekers terugkeren om de absolute top van de paardensport van dichtbij mee te maken.
Met een uitgebalanceerde mix waarin de ultieme top, de jongste talenten en entertainment samenkomen, heeft jumping Amsterdam ook dit jaar weer alles in huis om een groots evenement neer te zetten.

Naast een sterk deelnemersveld voor de wereld bekerwedstrijd dressuur en de aanwezigheid
van de absolute top onder de springruiters, is er ook ruimte voor kennismaking met de paardensport voor kinderen van de Amsterdamse basisscholen. Amsterdam vindt deze koppeling tussen topsportevenementen en kennismaking van de jeugd met verschillende sporten erg belangrijk. jongeren krijgen op deze manier een brede introductie in veel verschillende sporten. Sporten waar ze misschien anders nooit mee in aanraking zouden komen. Het is een mooie IMG_5420-Weth Eric vd Burgmanier om de jeugd op een laagdrempelige manier enthousiast te maken om meer te bewegen.

Dit waren enkele woorden uit het voorwoord van Eric van der Burg, Wethouder Sport van de Gemeente Amsterdam. Ook hij komt aan het woord in de reportage van Evert en Nicole Kupers over de 57e editie van Jumping Amsterdam.