Nieuw boek Carola Van Bemmelen – De Gelukkige Eter


Over Carola

Carola van Bemmelen foto: Stef Nagel

Carola van Bemmelen (1972) is auteur, spreker en trainer met een passie voor voeding, gezondheid en eetpsychologie. Ze helpt vrouwen (en steeds meer mannen) om weer een gezonde relatie te krijgen met eten. Zelfs als ze niet kunnen koken.
Boek nummer acht alweer. Jeetje. Ongelooflijk. Maar wel supergaaf natuurlijk! Ik weet nog dat ik als klein meisje iedere week naar de bieb ging en dan uren kon dwalen tussen de oneindige rekken vol boeken. Ik zocht dan vaak hele stapels met boeken uit die ik vervolgens meenam naar mijn domein: mijn slaapkamer. Met een muziekje aan kon ik daar echt uren en uren lezen en verdwalen in een andere wereld. Heerlijk vond ik dat. Overigens kan ik nu nog steeds uren rondhangen in de boekwinkel. Boeken zijn voor mij echt magisch. Tot groot ongenoegen van mijn man: onze boekenkasten puilen uit, haha.
Mijn hele leven lang ben ik onzeker geweest over mijn uiterlijk. Ik was als kind van het type studiebol (compleet met enorme jampotglazen, onhandig lijf en piekhaar dat alle kanten op stond). Eenmaal in de pubertijd vond ik mezelf te zwaar en was ik óf bezig met een dieet óf schoot ik extreem de andere kant op omdat het dieet me niet snel genoeg het gewenste resultaat gaf. Mijn grootste wens was om bij de mooie en populaire meiden van de klas te horen. Ik schoot dan ook van het ene uiterste in het andere. Helaas voor mij, hielp het allemaal niets. Wat ik ook deed, ik bleef ontevreden met mijn looks en populair werd ik er ook niet van. Heel frustrerend en vooral vermoeiend ook. Ik weet niet hoeveel geld dit me allemaal heeft gekost aan boeken, pillen, poeders, repen en programma’s, en eerlijk gezegd wil ik dit ook niet weten. Ik vermoed dat je er een mooie auto van zou kunnen rijden…
Maar: het meest dankbaar ben ik jou, lezer van dit boek. Wellicht volg je me al een tijdje (waarvoor dank!). Maar het kan natuurlijk ook heel goed zijn dat je me nog niet kent. Ik wil je bedanken voor jouw vertrouwen en ik hoop oprecht dat dit boek je een stukje dichter bij jezelf heeft gebracht. Want uiteindelijk heb ik maar één doel en dat is dat jij weer wordt wie je bent. Zodat je het beste uit jezelf kunt halen en we samen de wereld een stukje mooier en gelukkiger kunnen maken.