Veel nieuwe programma’s bij de NTR


Een nieuw programma met André Kuipers over de ruimte, een nieuwe show van Jörgen Raymann op vrijdagavond, bekende kleuterprogramma’s als Sesamstraat en Het Zandkasteel met gebarentolk en een opvallende mix van voetbal en dans in ADO Danst: dit is nog maar een kleine greep uit de programmering van de NTR in het nieuwe tv-seizoen.

Naast veel nieuwe programma’s zijn bij de NTR ook vertrouwde titels te zien met nieuwe inhoud. Zoals College Tour vanaf 4 september, met onder anderen Rod Stewart, en Podium Witteman vanaf 6 september op NPO 2 met Paul Witteman en Mike Boddé.
Het Uur van de Wolf viert het 20-jarig jubileum met een Nacht van de Wolf op 26 september, waarin een selectie van documentaireklassiekers te zien is. Het Klokhuis doet in september mee aan de Week tegen Pesten op NPO Zapp met een vijfdelige serie over pesten.

Jörgen Raymann is vanaf 30 oktober terug met een nieuwe show op vrijdagavond. Het programma biedt een hilarische kijk op Nederland. Raymann doet dat niet alleen. Een jonge groep talentvolle cabaretiers, met Soundos El Ahmadi, Pieter Derks, Nabil Aoulad Ayad en Rayen Panday, staat hem bij.

In de eerste helft van 2016 zijn onder andere te zien:
Welkom in de IJzeren Eeuw, de nieuwe historische comedy met tal van bekende acteurs, een nieuwe geschiedenisserie van NTR en VPRO over de jaren zestig en een nieuwe serie Hier zijn de Van Rossems.

Coen VerbraakWij waren ook aanwezig bij de Najaarspresentatie en sprak met Eric van der Burg, directeur NTR en wethouder Gemeente Amsterdam, met André Kuipers, met Coen Verbraak (Kijken in de Ziel), Michel Kouwen en Bastiaan Stol (ADO danst), Arthur Schuitemaker (NTR), Oscar vd Kroon en Jim de Groot (Uur van de Wolf) en dit is allemaal te beluisteren in bijgaande Soundtrack op deze site.