Van Hollandse bodem op de 22ste Landgoedfair Mariënwaerdt

 

scannen0001Voor de 22e keer organiseert landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt de jaarlijkse Landgoedfair. Van 17 tot en met 21 augustus kunnen bezoekers het echte buitenleven ervaren op het familielandgoed. Dit jaar staat het buitenevenement in het teken van al het lekkers en moois dat ons eigen land voortbrengt: van Hollandse bodem. Ambachtelijke, vaak handgemaakte items en etenswaren uit de streek, met weinig footprints en van uitstekende kwaliteit zoals boerenzuivel, vlees rechtstreeks van de boer en wijnen uit Hollandse wijngaarden.

Schermafbeelding 2016-08-22 om 08.59.47
Marienwaerdt beheerder Frans van Verschuer vertelt Evert Kupers over de Landgoedfair

Foodtrucks
Naast winkelen en proeven bij de ruim 180 standhouders kunnen bezoekers die van lekker eten houden hun hart ophalen bij de vele foodtrucks die verspreid over de fair staan. Vanuit de kleurrijke busjes worden onder meer stroopwafels, poffertjes, vers fruit en een boerenontbijt op zondag geserveerd. Gasten kunnen van de lekkernijen genieten op de picknickbanken bij de demonstratiering terwijl ze worden vermaakt door verrassende optredens in de ring met paarden, honden, roofvogels en meer. Kids leven zich ondertussen uit door megabellen te blazen of op de skelter te racen. Wel heel bijzonder is dat kinderen dit jaar salto’s kunnen maken in het ‘huis’ van de barones: speciaal hiervoor werd een springkussen ontworpen als replica van het grote landgoedhuis.
Inspiratie en kookwedstrijden
Nog meer food inspiratie kan worden opgedaan in de Landgoedwinkel, met proeverijen en tips hoe thuis de biologische landgoedproducten te gebruiken. De medewerkers van het landgoed laten zich ook graag inspireren door hun gasten tijdens de jamwedstrijd in samenwerking met Seasons. Wie maakt de lekkerste? Lever op vrijdag 19 augustus een potje met recept in bij de entree. Wie dit doet vóór 12 uur ‘s middags, krijgt bovendien gratis entree. Wie liever zijn kookkunsten op de barbecue toepast, kan deelnemen aan de Big Green Egg Challenge op zondag 21 augustus! Met een ‘black box’ aan ingrediënten word je uitgedaagd het lekkerste gerecht te bereiden op de Big Green Egg, een unieke barbecue waarop je kunt grillen, stoven bakken of braden. Het beste barbecueteam wint een Lakenvelder rundvleespakket van Mariënwaerdt. De wedstrijd wordt gejureerd door chefs van Big Green Egg en van Mariënwaerdt. Ga je de uitdaging aan? Meld je snel aan via communicatie@marienwaerdt.nl.
Stoer en actief
Lekker stoer en actief bezig zijn kan door zelf een parcours met antieke tractoren of Landrovers af te leggen. Zoals ieder jaar kunnen bezoekers het echte leven op een landgoed ervaren tijdens een rondleiding door het Huis Mariënwaerdt, de historische moestuin en de orangerie. Iedere dag zijn er daarnaast modeshows met kleding en accessoires van de standhouders. Op zaterdag 20 augustus wordt tijdens de Dairy Fair de mooiste Frisian-Holsteiner verkozen tot Barones 2016.

In de bijgaande reportage maakten Evert en Nicole deze mooie reportage van 45 minuten over de Landgoedfair en spraken met enkele standhouders.