Uniek interview over de turbulente jaren 1970-1974 van Radio Veronica


Journalist en filmmaker Hans Becker werkte in de jaren 1970-1974 bij Radio Veronica voor het Popjournaal en het weekblad Veronica. Van veel gebeurtenissen tijdens deze turbulente jaren bij de roemruchte zeezender was hij direct getuige. Veel daarvan legde hij vast in duizenden foto’s.

Een selectie uit dit materiaal is te zien in het in 2016 geopende 192 Museum in Nijkerk. In 2009 exposeerde Hans Becker met tweehonderd foto’s in Museum RockArt in Hoek van Holland. Hans vertelt dat hij de foto’s bijna had weggegooid in het boek over Radio Veronica. Hoe de wal het schip keerde is materiaal uit deze exposities samengevoegd met meer dan driehonderd door Hans gemaakte foto’s. Ruim tachtig procent daarvan is nooit eerder gepubliceerd. Hij schreef ook de begeleidende teksten. “Een uniek tijdsbeeld” aldus Lex Harding in het interview dat Evert Kupers met de oud-radiomaker had. Lex heeft ook meegewerkt aan de tentoonstelling in Nijkerk. Het is voor iedereen die de Veronica tijd heeft meegemaakt een geweldige tentoonstelling.
Het boek geeft een verrassend beeld van binnenuit bij Radio Veronica, zoals de stranding, het leven aan boord en in de Hilversumse studio en van de strijd die de medewerkers hebben moeten voeren om het voortbestaan van de voormalige zeezender.