Michelingids: Platteland winnaar bij   sterrenregen


Schermafbeelding 2016-03-19 om 11.06.52Nederland kreeg er op maandag 7 december in het Nieuwe de la Mar theater in Amsterdam in totaal acht sterren bij; naast die tweede ster voor De Groene Lantaarn waren er zeven restaurants die hun eerste ster kregen. Het totaal komt nu op 107 sterrenrestaurants, waarvan twee driesterren (De Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen), twintig tweesterren en 85 éénsterren plus 133 restaurants met een bib gourmand (25 nieuwe).

ANWB-hoofddirecteur Frits van Bruggen kreeg als ’organisatie die het reizen in het bloed zit’ het eerste exemplaar van de gids 2016.
Verliezers waren er dit jaar niet. Voor het eerst nam de Michelingids van niemand een ster af. Dat was uniek. Heel even leek het erop alsof internationaal directeur Michael Ellis juist van één van de twee driesterren restaurants een ster wilde afnemen, maar zijn suggestieve inleiding bleek slechts voor de spanning bedoeld. „Stabiliteit kenmerkt Nederland. De culinaire basis is verbreed en de kwaliteit behouden. Dit bewijst de positieve evolutie die de Nederlandse gastronomie nu al even doormaakt”, sprak Ellis. Ook Evert & Nicole Kupers waren erbij en maakten de volgende reportage.