Jumping Amsterdam 2015


Jumping Amsterdam is een van de grootste paardensportevenementen van Nederland. Het concours wordt jaarlijks gehouden in de RAI in Amsterdam. Het is bedoeld voor ruiters en -amazones uit binnen- en buitenland.
Geschiedenis
De eerste keer dat Jumping Amsterdam werd gehouden was in 1958 in het “oude RAI-gebouw” in Amsterdam. In 1961 kwam het nieuwe RAI-complex aan het Europaplein gereed en kon Jumping Amsterdam voortaan daar gehouden worden. De eerste jaren was het evenement een groot succes, maar in het begin van de jaren negentig beleefde het evenement een dieptepunt en kon nauwelijks nog meer dan 15.000 ├á 20.000 bezoekers trekken.
Na een aantal veranderingen en uitbreidingen, zoals een tweede hal met losrijpiste die opengesteld werd voor het publiek, nam de belangstelling weer toe. Vanaf de eeuwwisseling kwamen er al weer meer dan 50.000 bezoekers op het vierdaagse evenement af.
In januari 2015 werd de zes en vijftigste editie van dit evenement gehouden.
De koninklijke familie is een groot fan van Jumping Amsterdam en koningin Beatrix is dan ook een vaste bezoeker van het evenement evenals kroonprins Willem Alexander en zijn vrouw Maxima.
Evert Kupers was er ook bij aanwezig en maakte voor DailyChannel.FM de bijgaande opnames