Een witte Kerst op het Allerhande Kerstfestival 2017

Op het Allerhande Kerstfestival werden bezoekers op een betoverend terrein van 7000m2 meegenomen op een culinaire reis van ontbijt tot borrel en diner. Tijdens de 180 demonstraties en -workshops vertellen experts zoals viskenner Bart van Olphen, wijnboer/schrijver Ilja Gort en bakkoning Menno de Koning over de nieuwste foodtrends voor de feestdagen. Dit jaar is er een extra groot en ruig winter-BBQ plein, waar de lekkerste kerstgerechten van de barbecue komen.

 

Evert Kupers in gesprek met de hoofdredacteur van de Allerhande, Rudger Alema

Naast veel proeven en inspiratie opdoen voor het kerstmenu, kunnen bezoekers hun kennis testen tijdens de Allerhande-quiz in het theater of de pubquiz in het wijnlokaal en een ritje maken in het nostalgische minirad waarin zij al hun vragen over het kerstmenu kunnen stellen aan Allerhande experts.

 

 

 

Ook het bonusrad van avontuur ontbrak niet

Of aan de slag gaan om kerstballen te pimpen en barskills te verbeteren in de Gin&Tonic workshop. Ook Appie Today is aanwezig op het festival. Daar kunnen mensen een dansje wagen bij de Silent Night Disco.
Wie het leuk vindt om een kijkje in de toekomst te nemen: tijdens het festival laat een van de chefkoks zien hoe handig én leuk een slimme, hands-free keukenhulp van Albert Heijn kan zijn: samen de lekkerste recepten vinden en koken – straks kan dat allemaal in gesprek met Appie. Bezoekers van het festival kunnen het prototype ook zelf testen.

Wouter Kolk

Wouter Kolk, algemeen directeur van Albert Heijn: ‘Het wordt een fantastisch weekend met honderden Albert Heijn-collega’s en leveranciers die als vrijwilliger de komende drie dagen alles op alles zetten om het iedereen naar de zin te maken. Er worden zelfs vanuit winkels bussen ingezet zodat ouderen die minder mobiel zijn het festival ook kunnen bezoeken. Ik vind dit een mooie afsluiting van een jaar waarin we met onder andere buurtlunches, eindexamenklassen en goede begeleiding voor klanten met alzheimer een bijdrage hebben kunnen leveren aan onze omgeving. Al deze initiatieven waren inspiratie voor onze kerstcommercial, die hier vandaag officieel van start ging”.
In de bijgaande reportage hoort u een impressie van Evert en Nicole Kupers.

Presentatie van het nieuwe AVIKO kookboek

FESTIVAL FACTS
• 33.000 bezoekers
• 16.000m stroomkabel
• 7.000 m2 festivalterrein
• 1.100 m guirlandes
• 480 Albert Heijn- medewerkers
• 430 busritten van en naar het festival
• 245 kerstbomen
• 180 kookworkshops en demonstraties
• 150 leveranciers
• 1 kerstman