Draaiorgelfestival in Amsterdam

Het Draaiorgelfestival Amsterdam geeft met het festival een stimulans om er mede voor te zorgen dat de typische Amsterdamse cultuur nooit verloren gaat! Jaarlijks wordt het Draaiorgelfestival georganiseerd op de tweede zaterdag van september. Een keur aan draaiorgels zijn te zien en te horen op de Dam, het Rokin, het Damrak, het Beursplein en het Stationseiland.

dscf3780Het eerste festival vond plaats in 2004. Ernst Daniel Smid, Willeke Alberti, Jacques d’Ancona en Anne Lize van der Stoel bezochten alle orgels en beoordeelden de kwaliteiten. Op De Dam nam Jos Brink de prijsuitreiking voor zijn rekening.
Het succes van het eerste jaar bracht de stichting Heijmeijer van Heemstede ertoe het Draaiorgel Comit├ę Amsterdam op te richten, zodat een apart comite zich volledig kon richten op het behoud van dit Amsterdamse erfgoed.
Dorothy Beynes van de stichting Heijmeijer van Heemstede organiseerde samen met Hans Valks enige jaren het festival.
Sinds kort heeft de onafhankelijke stichting Draaiorgelfestival Amsterdam hun zeer gewaardeerde werkzaamheden over genomen.

dscf3808Geen draaiorgelfestival zonder het Amsterdamse (levens-)lied. Vandaar dat het Zwanenkoor vanaf het begin, belangeloos, hun medewerking wilde verlenen. Het stichtingsbestuur, maar belangrijker nog, de bezoekers van het festival waarderen de bijdrage van het Zwanenkoor zeer!

In dit korte historische overzicht mag niet onvermeld blijven, dat hotel Krasnapolsky jarenlang de Amsterdamborrel letterlijk voor de rekening heeft genomen. Ook daarvoor: hulde!

De gastvrijheid, het warme gevoel en de uitmuntende service van Restaurant de Roode Leeuw, draagt nu ook al weer enige jaren bij aan ons gezamenlijke doel om het Draaiorgelfestival Amsterdam tot een succes te maken.
Vol enthousiasme sponsoren zij onze Amsterdam Borrel waardoor wij onze Partners en sponsors met alle plezier kunnen en mogen ontvangen.

Ook Evert & Nicole Kupers gingen er heen en maakten de navolgende reportage van ruim 45 minuten met heel veel informatie over deze enorm zonnige dag in Amsterdam