Boekpresentatie Rop Phillippi – Culemborg

Robertus Benedictus Philippi (Culemborg 1957) is behalve kunstenaar ook een initiatiefrijk en idealistisch persoon. Vol overgave zet hij zich in voor zijn vak en de stad Culemborg. Mede door zijn inzet is Lek Art uitgegroeid tot een landelijk evenement. Van 2000 tot 2012 was hij druk met Werk aan het Spoel. Hij maakte er samen met anderen een plek van waar kunst, theater, muziek, geschiedenis en de Nieuwe Hollandse Waterlinie elkaar versterken. Anno 2019 is Werk aan het Spoel niet meer weg te denken als culturele ontmoetingsplaats. Fietsers en wandelaars gebruiken de plek als rustplaats.

Burgemeester Gerdo van Grootheest reikte op 22 juni 2019 de stadsspeld uit aan de heer Rop Philippi. Dat gebeurde tijdens de presentatie van zijn boek. Het is een bundeling van zijn werk van de afgelopen veertig jaren.

Het bestuur van de gemeente Culemborg heeft besloten om de stadsspeld aan de heer Philippi toe te kennen. Hij ontvangt deze gemeentelijke onderscheiding als blijk van waardering. Door zijn inzet heeft hij Culemborg cultureel op de kaart gezet.
Luister hier naar de boekpresentatie en de uitreiking van de gemeentelijke onderscheiding.