In de nieuwste samenwerking tussen The Walt Disney Company en de KNZB wordt de familie van Donald Duck geïntegreerd in de zwemlesmethode van de Nederlandse zwembond.

De samenwerking uit zich binnen de zwemlesmethode SuperSpetters in een beloningssysteem dat perfect aansluit op de belevingswereld van zwemleskinderen: een Donald Duck Junior boek met beloningsstickers, medaille én een KNZB zwemdiploma met Duckstad karakters. De neefjes en nichtjes van Donald Duck nemen de kinderen mee gedurende het zwemlestraject. Ook zij leren zwemmen volgens de SuperSpetters methode en beleven tijdens de zwemlessen verschillende avonturen. Meester Warbol neemt de ouders mee tijdens het zwemlestraject, hij legt uit wat de ouders te wachten staat en wat het kind leert tijdens de zwemlessen.

Jan Kossen legt Evert Kupers uit wat Superspetters inhoudt

Algemeen directeur van de KNZB, Jan Kossen is trots op de samenwerking: “SuperSpetters bestaat in april 2018 vijf jaar. We zijn dan ook erg blij dat we dit jubileum kunnen vieren met Disney. Donald Duck spreekt de zwemlesdoelgroep aan, wij verwachten dat deze samenwerking nog meer zal bijdragen aan het plezier in zwemles en de bekendheid van SuperSpetters.”

Disney’s samenwerking met de KNZB is onderdeel van de belofte van het entertainmentbedrijf om haar verhalen en karakters in te zetten om gezonder leven makkelijker en leuker te maken voor families. Door Duckstad karakters te integreren in de zwemlesmethode zorgt Disney ervoor dat leren zwemmen nog leuker wordt. De keuze voor de Duckstad karakters en specifiek familie Duck spreekt voor zich, met wie beter kun je leren zwemmen dan met deze populaire eendenfamilie!

SuperSpetters
SuperSpetters is een zwemlesmethode van de KNZB. Middels deze methode leren kinderen op een leuke en veilige manier zwemmen en is er aandacht voor persoonlijk contact. Bij de SuperSpetters zwemlesmethode wordt er lesgegeven in kleine groepjes, wordt er gebruikgemaakt van verschillende materialen zoals een badmuts, brilletje en zoomers én is een kind met één diploma zwemvaardig (vergelijkbaar met het C-diploma). Daarbij wordt er lesgegeven door gediplomeerde zweminstructeurs met een Verklaring Omtrent van Gedrag. Het uitgangspunt van SuperSpetters is dat er gestart wordt met de borst- en rugcrawl en verschillende survivalelementen. Vanuit dit startpunt is het vervolgens makkelijker om de enkelvoudige rugslag en schoolslag aan te leren.

The Walt Disney Company en de KNZB
The Walt Disney Company en de KNZB werken sinds 2016 samen om het zwemmen onder de kinderen en families in Nederland te stimuleren en nog leuker te maken. Een voorbeeld van deze samenwerking is Finding Dory en de Zwem4daagse, waarbij Dory en Nemo uit de gelijknamige film veelvuldig te zien waren in het zwembad tijdens de Zwem4daagse.

De presentatie was op woensdag 17 januari 2018 in het Zwembad De Waterlinie in Culemborg,
Evert en Nicole waren daar bij aanwezig en maakten de navolgende reportage.