Uitzending Waldkirch – Gesprek Wim Snoerwang


In 2011 overleed Jan van Dinteren (1930 – 2011). Meer dan zestig jaar was hij en enthousiast orgelvriend en een erkend expert op het gebied van de duitse kermisorgels. Al in de jaren rond 1960 stond hij in kontakt met de oude orgelbouwers en hun nazaten. In talrijke bezoeken kon hij veel informatiemateriaal verzamelen en talrijke artikelen voor o. a. Het Pierement schrijven.

Foto Jan van Dinteren met draaiorgelHet was voor hem belangrijk, zijn orgels en archief in goede handen te weten. Zo heeft Jan van Dinteren een Gebr. Bruder Bruder Mod. 107 aan het museum Speelklok in Utrecht geschonken.

Aan het Elztalmusem in Waldkirch heeft hij twee Gebr. Bruder Mod. 107, een 33er Ruth, een 79er Gebr. Richter en grote gedeelten van zijn archief overgedragen. Het was voor hem bijzonder belangrijk, dat een aantal van zijn orgels weer in hun geboortestad terecht kwam.

Ter nagedachtenis aan Jan van Dinteren werd er dit jaar in Waldkirch (D) een weekend met concerten en diverse activiteiten georganiseerd . Evert & Nicole Kupers waren er dit jaar ook bij en spraken met Willem Snoerwang over Jan van Dinteren (op de foto met Draaiorgel). Op een aparte foto zitten Willem Snoerwang en Stefan
Fleck. Op de site het gesprek met Willem Snoerwang.